Лечител цери с билки алергии и астма

Лечител цери с билки алергии и астма

82-годишният Николай Минков е лечител от Лясковец. В интервю за в. “Доктор” той обяснява, че владее пулсова и ирисова диагностика и уверява, че може да постави съвсем точна диагноза. Написал е книга, в която освен същността на лечебния метод и благодарствените писма на хора, които е излекувал, той помества 30 билкови рецепти. 

“Най-добре се справям с алергиите - пояснява лечителят. - Лекувам всички видове алергии, включително бронхит и бронхиална астма и уртикария на алергична основа. От моите рецепти отлично се повлияват мигрената, страховите неврози, артритът. С помощта на този уникален метод се лекуват и острите състояния на болестите на вътрешните органи, нервните заболявания, гинекологичните, страданията в областта на ушите, носа, гърлото. Същността на метода се изразява във външно намазване с билковите отвари, описани в рецептите ми. Кожата, намираща се срещу болния орган, се намазва с отварата от билки, предписани за болестта, като отгоре се нанася тънък слой олио, зехтин или прясно втечнена неосолена свинска мас. Най-отгоре - пак се намазва с отварата. 

При всяко намазване лечебността се задържа върху болния орган до 48 часа. При намазването на следващата вечер има резерв от време 24 часа, при което се получава пълна концентрация, насищане на лекарството. Уникалното на този метод е, че именно мазнината отвежда лекарството до болния орган. Аз съм установил, че в дясната половина на мозъка се намира центърът, който ръководи кръвооросяването на всички вътрешни органи; центърът на водно-солевата обмяна; центърът на всички видове алергии, страховият център”. 

Г-н Минков уверява, че според него тези малки кръвоносни съдчета не трябва да се разширяват, както се практикува и в официалната, и в народната медицина, а напротив - нужно е да се стесняват, т.е., да се прилагат съдосвиващи средства. Защото именно тези разширени кръвоносни съдове според него, предизвикват много от болестите. В подкрепа на това свое твърдение Николай Минков споделя как самият той се е излекувал от частична парализа. 

“На 15 март 2016 г. получих псевдопарализа на десния крак и дясната ръка - обяснява лечителят. - Цял месец не можех да ги движа въобще, нито да доближа ръката си до устата. Но се излекувах, като използвах отвара от билката синя тинтява. И по моя метод - първо се намазва външно с отварата, отгоре тънък слой олио и най-отгоре - пак отварата. И оздравях напълно.    Всички рецепти са съставени лично от мен, с доказан лечебен ефект - уверява Николай Минков. - Освен с алергиите и отчасти с кожните заболявания, лекувам и тумори. Ако някой настоява за точна диагноза, може да дойде при мен. Или пък аз мога да отида на място, ако човекът няма такава възможност. Искам да изтъкна, че трябва да се лекува първопричината на болестта. Така например, в рецепта номер 6 описвам технологията на ставния ревматизъм, който се дължи на хронично възпаление на портната вена - кръвоносен съд, който пренася кръв от стомашно-чревния тракт, жлъчния мехур, панкреаса и далака до черния дроб. Тя се намира в дясната половина на корема, т.е., за да се лекува ставният ревматизъм, се намазва именно там със съответната отвара ”. 

Вижте няколко полезни рецепти  

Рецепта № 1. Прилага се при сърдечен инфаркт, коронарна тромбоза, бронхиална астма с пристъпи на силен задух, мозъчен удар с последваща парализа, невроза, фобия и натрапливи състояния, шизофрения, епилепсия, хипертония, мигрена, алергия, флебит, тромбофлебит, болест на Бюргер, варикозна язва, бяло течение, нощно напикаване, умствена и физическа преумора. Необходими съставки:

- конски кестен - 4 супени лъжици;

- листа от подбел - 8 супени лъжици;

- листа от смокиня - 8 супени лъжици;

- листа от маточина - 8 супени лъжици;

- листа от копривка - 4 супени лъжици;

- цветове от лечебна лайка - 4 супени лъжици;

- листа от розмарин - 4 супени лъжици;

- корени от дилянка - 4 супени лъжици;

- корени от гръмотрън - 4 супени лъжици;

- стръкове от очанка - 4 супени лъжици;

- стръкове от мащерка - 4 супени лъжици;

- стръкове от червен кантарион - 4 супени лъжици;

- стръкове от синя тинтява - 4 супени лъжици. 

Забележка: 

При лечение на болестен страх, алергия и бяло течение се мажат половите органи. При останалите болести на нервната система се мажат гръбначният стълб и сърдечната област. При главоболие у бременните жени се маже гръбначният стълб. При лечение на инфаркт на миокарда дозата на билките в рецептата се намалява наполовина само при първите 3 намазвания. Количеството на водата остава същото, както е посочено в указанието за прилагането по новия метод на лечение. При лечение на сърдечен инфаркт-пресен, на мозъчен удар, парализа-прясна и епилепсия е най-добре да се използва за мазнина пържен праз лук със зехтин.

Към тази рецепта само за болестта на Бюргер се прибавят още 3 билки - листа от теснолист живовляк, стрък пчелник и счукана леща по 4 супени лъжици от всяка билка.

Към тази рецепта само за епилепсия се прибавят още 4 билки - листа от теснолист живовляк, стрък горски слез, цвят от бор и цвят от акация по 4 супени лъжици от всяка билка. Гръбначният стълб на болния допълнително се намазва с втечнен акациев пчелен мед, който не се вари заедно с билките.

Към тази рецепта за шизофрения се прибавят още 4 билки - листа от теснолист живовляк, леко счукано семе от сминдух, леко счукано църковно жито и леко счукано семе от анасон по 4 супени лъжици от всяка билка.

Бронхит и бронхиална астма на алергична основа се лекуват напълно с рецепта №1, като се мажат гърдите, гръбначният стълб, областта на бъбреците и най-важно - половите органи. 

Внимание! Указание за прилагане на рецептите по този уникален метод. 

В литър и половина завряла вода се слагат всички посочени в рецептата билки и се варят 25 минути. Киснат един час, след което сместа се прецежда. С малка част от прецедената отвара се изплаква едно шише два пъти и се налива с приготвената останала отвара, затваря се добре само с коркова тапа. Може да се съхранява до 21 дни в хладилник, но лечението започва веднага след като приготвите отварата. Болното място се почиства с памук, напоен с лавандулов спирт и се подсушава. Намазва се с отварата от билките, отгоре се намазва тънко с олио, зехтин или прясно втечнена свинска неосолена мас. Върху мазнината още веднъж се маже от отварата. Маже се един път дневно, вечер преди лягане. Нежните части на тялото като очи, уста, анус, полови органи, не се почистват с лавандулов спирт, а се измиват с поносимо топла вода и сапун, подсушават се и тогава се намазват. 

Хигиенна баня можете да правите, след като изминат 12 часа от намазването. След това болното място не се почиства с лавандулов спирт, а направо се намазва. Всяка нанесена билкова отвара и една от посочените мазнини задължително трябва да престояват по 12 часа върху тялото. Лечебната реакция се изразява със същите смущения, които болният е имал и преди намазването, но в малко по-тежка форма, те продължават няколко дни. Понякога, в много редки случаи, лечебната реакция може да възникне със закъснение от 10-20 дни. Маже се 9 вечери поред, почива се 3 дни, след това се маже още 9 вечери поред. След това общо 18-дневно лечение се почива 10-15 дни и ако има полза, може да се повтори същият режим - 9-3-9, общо 21 дни. Лечението по този уникален метод не трябва да се комбинира с медикаментозни средства.   

Рецепта № 6. Успешно лекува артрит. При използването на тази рецепта се лекува портната вена, възпалението на която според лечителя предизвиква артрита. Портната вена се лекува на три етапа. Намазва се областта на черния дроб, стомаха, двата бъбрека и корема с отвара от описаните билки и, разбира се, допълнително намазване върху тях на тънко с олио или зехтин. Необходими съставки: 

- 2 супени лъжици цвят от черен глог;

- 2 супени лъжици стрък от трицветна теменуга;

- 2 супени лъжици стрък от жълт кантарион;

- 2 супени лъжици стрък от синя тинтява;

- 2 супени лъжици листа от смокиня;

- 2 супени лъжици листа от розмарин;

- 2 супени лъжици листа от теснолист живовляк.

Всичко това се слага в половин литър завряла вода и сместа ври 15 минути, след което кисне 1 час и се прецежда. С малка част от прецедената отвара - 1-2 супени лъжици, се изплаква едно зелено шише, останалата част се налива в шишето, затваря се с коркова тапа и се съхранява в хладилника до 21 дни. Лечението започва веднага, като най-напред се намазват посочените части от тялото с отвара, отгоре тънко с олио и най-отгоре още веднъж с отвара. Начинът на почистване на мястото за намазване е като при горната рецепта. 

Б.Р. Всички останали рецепти могат да бъдат ползвани от книгата на г-н Минков, която може да бъде открита в библиотеките.

 

Яна БОЯДЖИЕВА   

Коментари