dental-help.net

Dental-help във Facebook

Ако търсите "Зъболекар", "Дентална клиника" или "Стоматолог"Зъболекар, дентална клиника, стоматолог

Статистика на каталога

В момента има 98 зъболекарски кабинети, дентални клиники и лаборатории в сайта

A+ A A-

Лазерно лечение на меките тъкани в денталната медицина

Стоматологично лечение с лазер
В съвременната стоматология, пародонтология, ендодонтия, хирургия, имплантология, ортодонтия, все по-често се използват лазери, заменящи традиционните методи като работа с скалпел или с електрохирургични и различни други инструменти.oformiane na venec2 Лазерите успешно заместват и медикаментозните методи за лечение на инфекции, тъй като имат висока ефективност и лекота при употреба.
За работа в меките тъкани най-често използван е диодният лазер. Взаимодействието между тъканите и лазерния лъч може да бъде различно. Това зависи от структурата на мекитеoformiane na venec тъкани и дължината на светлинната вълна. Когато лъчът се абсорбира има лечебен ефект. Той също може да се разпръсне, пренесе, отрази или да бъде в съчетание от няколко взаимодействия. Поглъщането (абсорбацията) на лъча от тъканите е от съществено значение за лечебния процес. Хромафорите (хемоглобин, вода, меланин) играят основна роля за по-голямата абсорбация.
Диодният лазер се употребява предимно за лечение на пародонтални джобове, за изрязване на фиброми, вестибулопластика, ретракция на венеца за удължаване на клинична корона,херпеси, улцери  или отпечатък, изпаряване на хемангиоми, дезинфекция на пулпни канали.
Кои са предимствата от използването на лазер от зъболекаря Ви?
•    По-добър визуален контрол;
•    Абсолютна стерилност на операционното поле;
•    Най-висока прецизност при различните манипулации;
•    Травматичността на меките тъкани е минимална;
•    Липса на усложнения след операция;
•    Отсъствие на кръвотечение;
•    Бързо зарастване на раните;
•    Анестезия или не се изисква или е минимална;
•    Лазерната обработка се отличава с бактерицидно действие и със стерилност;
За какво се използва лазерът в денталната практика при меките тъкани?
В денталната медицина лазерът при меките тъкани се използва за: отваряне на ламбо; периимпланти; почистване на гранулационна тъкан от периодонталния джоб; гингивектомия; отстраняване на фибриоми; френулотомия; депигментация и изсветляване на венците; афтозни язви; козметична периорална хирургия и херпеси; моделаж на гингивата; удължаване на клиничната корона; деконтаминация и биостимулация; кюретаж – стерилизация на периодонталния сулкус; разкриване на импланти;ексцизиозни и инцизионни биопсии; оперкулектомия; лечение на свръхчувствителност на зъба; лазерна акупунктура; стерилизация на коренови канали и др.
Хирургичен срез при лазерната терапия на меките тъкани
В модерните дентални клиники се предпочита лазерът пред класическите хирургични инструменти. Той е тяхната разумната алтернатива, когато се налага срязване на венеца или друга мека тъкан, например, тъй като по този начин могат да се избегнат евентуални рискове от възпаления или други проблеми. За разлика от класическата хирургична интервенция, при лазерната терапия на меките тъкани болката е много по-слаба за пациента, защото разрезът на венеца е по-внимателно извършен.
Стимулиране процеса на заздравяване чрез лазерна терапия на меките тъкани
Лазерната терапия на меките тъкани все по-често се прилага, когато едно дентално лечение вече е приключило. Целта на терапията е раната да се затвори бързо и напълно да заздравее. Срастването на наранените меки тъкани става бързо, тъй като лазерът излъчва енергия, която предизвиква разтопяване на тъканта около разреза и по този начин процесът се ускорява. По съвсем естествен начин меките тъкани се затварят сами и така класическото зашиване на отворените рани в устната кухина става напълно излишно. Процедурата с лазера спестява неприятното вадене на конците и провеждането на контролни прегледи.
Стимулиране на естествените оздравителни сили
При вече зараснали рани лазерната терапия също намира своето приложение. Благодарение на нея се активират оздравителните сили на организма. Лазерът стимулира кръвоснабдяването и изключително лесно се отстраняват кръвонасядания и възпаления, а това гарантира положителния завършек на зарастващия процес на раната.

Кабинети

Дентална Лаборатория

dentalno studio malinov banner

Copyright by dental-help.net 2012. All rights reserved.