Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Технологична среда

Ирисът – огледало на тялото

Татяна Вълкова 13-01-2011
Технологична среда : Ирисът – огледало на тялото - ирисова диагностика, превенция, очи, органи, гени,
Ирисовата диагностика е безболезнен, безкръвен и лесно приложим метод за проверка на здравословното състояние на човек.

Ако очите са огледалото на душата, то ирисът отразява здравния статус. Там може да се видят почти всички изменения в органите и системите на тялото, твърди д-р Иван Николов, специалист по ирисова диагностика и фитотерапия.

Той практикува този авангарден метод в България повече от 10 години. Към него се обръщат все повече хора, решени да получат цялостна оценка на здравословното си състояние, както и съвети за преодоляване на съществуващи неразположения.

По думите на д-р Николов ирисовата диагностика е напълно безвредна, безкръвна и лесно приложима, като при нея организмът не се подлага на мъчителни процедури.

За метода не са необходими специални условия, а увеличителна лупа, фенерче или биомикроскоп, към който да бъдат прикачени видеокамера или фотоапарат, за да се запамети информацията. Оказва се, че всяка частица от ириса отговаря на определени органи и системи в тялото.

„При метода се изследват и двата ириса задължително. В десния се визуализират органите и системите в дясната половина на тялото, а в левия – органното позициониране на лявата половина на тялото. Някои органи - най-вече от отделителната система, имат така да се каже „разположение” и в двата ириса”, заяви пред Хелт медия д-р Николов.

Ирисът дава информация както за съществуващи проблеми, така и за минали заболявания, които са дали отражение върху организма. Там могат да се „видят” също токсични натрупвания, някои хронични проблеми, които започват да се развиват и които до момента не са станали причина за оплаквания, да се определи минералният баланс на организма.

Прегледът при ирисолог може да даде отговор освен за първопричината на дадено неразположение, също и за генетичната предразположеност на пациента и какво може да развие с времето. Така знаейки всичко това и вземайки мерки навреме, човек може да се пребори с някои от слабостите на организма си и да предотврати развитието на заболявания, които биха се появили в бъдеще.

Извън обсега на този метод остават обаче психични и имунологични заболявания, болести на кръвта, както и остри състояния, възпалителни процеси, настинка.
Методът, чието приложение отнема няколко минути, е подходящ при хора над 2-годишна възраст.

След като изследва и отбележи констатираните знаци ирисологът обобщава информацията. На база на изводите той съставя лечебна програма, чрез която да настъпи цялостно оздравяване на пациента.
 
Индивидуалният план често включва билки или билкови продукти, прилагането на специален хранителен режим, а когато е необходимо - масажи, йога упражнения. Целта е да се възстанови здравословното равновесие в организма, а не даден симптом да се подтисне.

„Най-ефективното е да се лекува целият организъм, а не отделните симптоми”, посочи д-р Николов.

Той допълни, че всички системи в организма са свързани и когато има нарушение в една от тях се нарушават функциите и на другите.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg