PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Диагностика с Аюрведа

Диагностика по очите

Очи, които са малки и често мигащи, показват преобладаване на вата в организма. Прекалено честото мигане е признак на дълбоко стаена нервност, безпокойство или страх. Отпуснати горни клепачи показват чувство на несигурност, страх или липса на доверие в себе си, вата нарушение. Големи, красиви и атрактивни очи се срещат при кафа конституция.

Питта очите са блестящи и чувствителни към светлина, „бялото" на очите е зачервено; предразположени са към късогледство. Според Аюрведа очите извличат енергията си директно от Огъня - един от основните първоелементи. Ето защо често очите на хора с питта-конституция, при които има излишък на Огън в организма, проявяват свръхчувствителност към светлина.

Изпъкналите очи говорят за нарушена функция на щитовидната жлеза. Бледата конюнктива е признак на анемия, а жълтото оцветяване - на чернодробна слабост.

Трябва да се изследват още цвета, големината и формата на ириса. Малкият ирис показва слаби стави. Ако е налице бял пръстен около ириса, това се дължи на прекалена консумация на захар или сол. В средна възраст този пръстен може да бъде признак на стрес. Когато пръстенът е много изпъкнал и много бял (особено при хора на средна възраст), се касае за дегенеративен процес в ставите. Ставите пукат и скърцат. Налице са артрит и ставни болки. Кафеникаво-черни петна по ириса показват, че в червата има желязо, което не се усвоява.

Вата-очите са малки и неспокойни, с увиснали клепачи и сухи, редки мигли. Бялото на очите е мътно, а ирисът е тъмен, сивокафяв или черен. Питта очите са средно големи, бляскави с остър поглед и голяма чувствителност към светлина. Миглите са редки и мазни. Ирисът е червен или жълтеникав. Кафа очите са големи, красиви и влажни, с дълги, гъсти и мазни мигли, много бели; ирисът е блед, син или черен.

 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Анонимен

Изчерпателна ирисодиагностика - така е ориентировъчно, но иначе много полезно, благодарности!

Анонимен
Ще кажа - който бие, да бъде пребит! Така ще се запази баланса.
Анонимен
A kakvo ste kazete za nasineno oko...sled boi za iznevqra?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...